Cel putin 9 persoane au murit inecate in casa sau in masini,15 au fost date disparute si peste o suta de oameni au fost evacuati in timpul unor furtuni puternice si a unor ploi torentiale cazute miercuri dupa-amiaza si seara ,in Sant Llorenç des Cardassar si in imprejurimile aflate in zona Mallorca a Insulelor Baleare din Spania.

Ploaia a atins 257 de litri pe metri patrati ,raul local si-a iesit furios din albie pe strazi.Parca ar fi venit sfarsitul lumii,

s-au inregistrat victime ,sunt oameni disparuti ,ori si-au parasit casele. De asemenea,au fost produse mari pagube materiale si economice.Transportul rutier a fost intrerupt sau deviat, energia electrica a fost si ea intrerupta,iar scolile sunt inchise in scop preventiv.

Atat de mult a plouat,incat apa a atins cota de  2 metri ,a carat masini si oameni, multi dintre ei au fost nevoiti sa se catere in copaci de frica ,ca sa isi salveze viata.Cu apa nu e de glumit,doi turisti britanici,sot si sotie,au pierit in taxi,fiind luati de viitura.

Guvernul Insulelor Baleare este in permanenta alerta.Se depun eforturi disperate pentru a salva sinistrati,animale, case si bunuri. 400 de soldati,politisiti,pompieri si numeroase servicii de urgenta actioneaza cot la cot pentru ca totul sa revina la normal.

Azi, s-a pastrat un moment de reculegere pentru cei disparuti si au fost  declarate 3 zile de doliu.

Un gest nobil a fost facut imediat de catre tenismen Rafa Nadal, a sarit  in ajutorul concitadinilor sai,deschizandu-le portile Academiei sale din Manacor-Mallorca, unde s-a nascut.Marti seara , au fost deja  cazati primii 50 de sinistrati .

´´Astazi,e o zi trista in Mallorca…Sincerele noastre condoleante familiilor celor decedati in urma inundatiilor din San Lloren. De astazi, tuturor celor ramasi fara locuinta,le oferim cazare in camerele Academiei  Rafa Nadal Sport Centre´´,a declarat celebrul tenismen spaniol , exprimandu-si solidaritatea cu cei afectati de calamitate.

Marin MIHAI,Spania

*********************

Imagine similară


Comentează - cont Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *