La Festivalul Intercultural de Vară adie mirosul marii lumi, deasupra Pieţei din faţa Primăriei din Stuttgart.

Timp de şase zile, în fiecare seară, în centrul Stuttgartului a răsunat muzica de la Afrod Beat şi Balcani Swing până la Latin-Klezmer şi Penywhistile Jive.

Aurelio Rodriguez -Honduras- Festivalul Intercultural, Stuttgart 2017

Festivalul a oferit celor optzeci de mii de vizitatori, fuziuni din cele mai bune culturi diferite.
Anul acesta, pe scena Festivalului din Piaţa Stuttgartului, au urcat 13 formaţii muzicale cu 91 de muzicanţi, oferind spectatorilor diferite genuri de muzică precum: muzică Pop, Sixties – Rock, Mambo, Cumbia, Rumbo, Jazz şi Psychedelic.

Pentru prima oară, pe scena de la Stuttgart, a fost prezentă şi trupa Fuel Fandango din Spania, fiind renumită printre cele mai bune formaţii din Peninsulele Iberiei.

Prima seară de Festival, a fost deschisă de formaţia de muzică pop, Amariszi din Olanda.
În încheiere a urmat pe scenă Fanfara ” Ciocârlia” din România, recunoscută şi sub numele de Maeştrii Balkan – Brass.

Georg Golban şi Fanfara Ciocârlia – Maeştrii Balkan – Brass

Ultima seara a Festivalului, România a fost prezentă pe scena din Piaţa Primăriei, prin grupul de dansatori români – germani „Heidelberg” sub îndrumarea maestrului Dumitru Ion

Tanzgruppe des Deutsch – Rumänischen Forum Stuttgart beim Sommerfestival der Kulturen Stuttgart 2017 – Grupa de dans German – Român la Festivalul Kultural

Pe strada cu mâncăruri s-au servit specialităţi culinare din întreaga lume, unde aproximativ 60 de asociaţii de migranţi din Baden – Württemberg, cu locaţia în Stuttgart, s-au implicat în gătirea mâncărurilor din diferite culturi.

Străzile cu standuri culinare, s-au întins pe o suprafaţă foarte mare, începând din strada Hirsch, Kirchstraßee şi până în zona nouă a pietonilor, Münstrasse, unde se afla Piaţa Târgului de Vară

Aici s-au aflat artizani care au expus obiecte de artă şi bijuterii. La standuri se mai putea cumpara condimente şi ceaiuri din întreaga lume.

Anul acesta, pentru prima dată, au fost reprezentanţi ai ziarului Cultural de Vară al Festivalului.
Pentru cei doritori, ziarul poate fi găsit direct la Forumul Intercultural, în magazinele parteneriate cu acesta, cât şi online.

Shamell -Dominikanische Republik live beim Sommerfestival der Kulturen Stuttgart 2017

Vizitatorii,  încântaţi de cele şase zile petrecute în Piaţa din centrul Stuttgartului, s-au despărţit cu speranţa revederii, ca şi în 2018 se vor reîntâlni la acelaşi Eveniment cu aceeaşi locaţie.

Încă o dată, România a jubilat în toată splendoarea, făcându-ne să ne simţim mândri că suntem români, chiar dacă ne aflăm pe un teritoriu străin departe de meleagurile natale.

Cinste României!

Mulţumim românilor care s-au mobilizat pentru a prezenta lumii o altfel de Românie decât cea ştiută până acum de străini.

L.G. Janik

Comentează - cont Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *