Difuzată pe Yahoo.com – CC / BCC
Articol trimis de prof. dr. Cristian Petru Bălan, Chicago
Nov 8 at 1:39 PM

O MARE NEPĂSARE

Referendumul din 6,7 octombrie a dovedit, odată în plus, deriva, orbirea spirituală, în care se află societatea românească: Biserica, mediul politic, social-cultural, massmedia, societatea civică, ș.a.
Rezultatul Referendumului înseamnă 2 lucruri:
– Lepădarea de credință;
– Ne-a ajutat să vedem că nu avem de-a face cu vreo slăbiciune omenească, ci cu forțe ale întunericului extraordinare care controlează deciziile indivizilor. Tot mai mulți oameni pierd, pe zi ce trece, tot ce este bun și omenesc în ei. Isus punea în paralel păcatul și boala.
Comunismul, neocomunismul, neomarxismul cultural, ș.a. înseamnă o boală respingătoare și contagioasă. Mulți sunt atinși de această boală, în România și în lumea întreagă.
Deoarece toți suntem păcătoși, trebuie să ne iubim unii pe altii, nu să ne judecăm. Păcatul este cea mai gravă boală a lumii. Păcatul, cârtirea și confortul ne despart de Dumnezeu. Cel mai mare păcat în Sodoma și Gomora era „nepăsarea”. Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit. (Ez. 16:49) Numai Cuvântul lui Dumnezeu poate schimba inimile oamenilor, chiar și inimile celor care Îl urăsc.
Am predicat o mântuire ieftină, adică o altă Evanghelie, și acum culegem roadele. Doar să crezi, asta-i tot! Dacă crezi, vei avea nu numai veșnicia, dar și sănătate și prosperitate aici. Această falsă învățătură apuseană are mai mari șanse să ne distrugă viața spirituală decât comunismul.
Iisus nu a fost interesat de succes, a dorit cu ardoare un singur lucru: să fie plăcut Tatălui. Deoarece nu S-a autoadorat, nu Și-a plăcut Lui Însuși, este adorat de milioane de oameni care I se inchină și Îl urmează.
Am urmărit succesul la Referendum și a ieșit un eșec, o zi neagră în istoria României. Nori negrii se adună deasupra țării noastre, și nu numai. Biruința la Referendum ar fi fost o mare binecuvântare pentru Europa, pentru familiile din lumea întreagă, pentru semenii și pentru dușmanii noștri. La ultima judecată, nu vom fi întrebați cât am suferit, ci cât am iubit. Isus plânge pentru România și pentru toate țările nepocăite. (Luca 19:41-44). El voiește ca toți oamenii să fie mântuiti și să vină la
cunoștința adevărului. (1 Tim 2:4)
Milioane de români, din țară și din afara țării, au inimile îndurerate și plâng. Intuiesc ce urmează. În vremea comunismului am experimentat naționalizarea proprietății, acum vine naționalizarea familiei. AM PIERDUT O BĂTĂLIE, NU RĂZBOIUL.
În viața de dincolo, nimeni nu va zice: de aș fi avut mai mult bine când eram pe pământ, ci: de-aș fi făcut mai mult bine cât am trăit pe pământ.

Nu există decât o singură soluție: să ne pocăim, să ne întoarcem la Domnul, să strângem rândurile și să răscumpărăm vremea. Să luptăm lupta cea bună a credinței. Până nu este prea târziu. Să nu blestemăm întunericul, ci să chemăm lumina. Să înflăcărăm darul care este în noi. Să scoatem lumina de sub obroc. Să ridicăm o oștire de războinici, care folosesc ca armă rugăciunea. Să avem în casele noastre vase cu untdelemn. Să umplem inimile copiilor noștri cu untdelemnul Duhului Sfânt. „Când te vei întoarce, închide uşa după tine şi după copiii tăi; toarnă din untdelemn în toate aceste vase…” (2 Împ. 4:4)
Să ne avântăm în lupta teribilă împotriva păcatului, a lumii și a Diavolului, și niciodată să nu renunțăm la aceasta. Scopul Referendumului trebuia să fie câștigarea de suflete pentru Hristos.
Acestea rămân pentru vecii vecilor și vor trece din slavă în slavă.
Din toate celelalte lucrări pământești într-o zi nu va mai rămâne piatră pe piatră. „Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică. Iuda: 20-21
În umilință și cu dragoste,
Prof. dr. Ioan Panican

Prietenul meu, prof. IOAN PANICAN, ne îndeamnă SĂ VOTĂM PENTRU FAMILIA FORMATĂ DIN BĂRBAT ȘI FEMEIE, nicidecum din alte combinații nefirești și diabolice. CPB

Comentează - cont Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *