De Ziua Mondială a Poeziei, tuturor celor ce poartă Poezia în suflet – ca pe o Taină, pe buze – ca pe o Șoaptă, în gând – ca pe o Dorință, în palmă – ce pe o Mângâiere, în Ființă – ca pe Dumnezeu, un sincer LA MULȚI ANI! Fie-vă viața un vis frumos, plin de SPERANȚĂ și POEZIE!

Poetul
e veșnic flămând,
de dragoste, cer și Cuvânt,
de-abisuri din stele inerte,
de gânduri adesea incerte…

Poetul
e veșnic flămând
de mierea din miez de Cuvânt,
de fierea ce-o simte curgând
în noaptea și-n zorii din gând…

Poetul
e veșnic flămând
și-o foame astrală-l apasă,
visează, cu ochii deschiși,
o foame ce-l poartă spre casă.

Poetul
e veșnic flămând,
de-l vezi, îl poftește la masă!
Promite-i că-l duci în Cuvânt –
acolo se simte ACASĂ!

LA MULȚI ANI, DE ZIUA POEZIEI!

Gheorghe A. STROIA ( Adjud )

21 Martie – Ziua Internaţională a Pădurii 

Organizația Națiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 21 martie – Ziua Internaţională a Pădurii, declinînd o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul şi importanţa pădurilor în viața de zi cu zi. Scopul scontat este de a determina crearea şi întărirea angajamentului politic pentru realizarea gestionării durabile a pădurilor în toate țările lumii.

21 Martie – Ziua Internaţională a Copiilor Străzii

Oare câţi dintre trecători oferă astăzi măcar o bomboană celor oropsiţi ?

În fiecare an, pe 21 martie, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copiilor Străzii. Această zi a fost stabilită în 1998, prin rezoluţia Forumului Internaţional „Prietenii copiilor străzii”, desfăşurat la Varşovia. Instituirea unei astfel de zile a apărut ca un demers necesar pentru a readuce, an de an, în conştiinţa comunităţii internaţionale, responsabilitatea fiecărei naţiuni şi a fiecăruia dintre noi de a respecta şi promova drepturile fundamentale ale copiilor şi, mai ales, ale copiilor străzii.

21 Martie – Ziua Mondială a Sindromului Down

Ziua Mondială a Sindromului Down. În fiecare an, ziua de 21 martie este marcată ca Ziua Mondială a Sindromului Down. Ziua Mondială a Sindromului Down, 21 martie, este dedicată conștientizării problemelor cu care se confruntă cei care suferă de această afecțiune.

Comentează - cont Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *