Opinii

Valentina Vitan este un luptător care cunoaște deopotrivă înfrângerea și succesul. Eu așa am cunoscut-o și asta am învățat de la ea, acceptarea și depășirea firească a ambelor situații. Stările, emoțiile, sentimentele o învăluie armonios și o conduc intr-un univers personal înzestrat cu acea complexitate caracteristică doar artiștilor.
„Gânduri născute devreme, vise realizate târziu”. Natural, căci înaintea palpabilului se naște intenția și apoi gândul. Visul realitate este o manifestare a intenției, sâmburele spiritual al tuturor celor ce experimentăm aici pe pământ. Valentina ne spune povestea ei, poveste despre devenirea ei, despre iubirea ei, despre oamenii ce-i îmbogățesc și ii colorează viața.
Nu e nimic tenebros in poeziile ei, viața are urcușuri, are greutăți dar voința și forța personală, o mențin mereu într-o zonă respirabilă, o zonă decorată cu mult mai multă speranță decât deznădejde, cu dorința zborului, cu așteptarea cuminte a următoarei trepte.

Volum începe cu o invitație, „Un moment, te rog!”, cu exprimarea sinceră a intențiilor poetice și te face să dorești, să pășești in acest univers și să-i descoperi misterele. Pare că onestitatea este tema centrala a poeziei Valentinei, deoarece fiecare țesătură de cuvinte respiră această inocentă dorință de a se exprima pe sine curat, fără ascunzișuri. Iubirea îi este timidă ca și când, exprimarea sau manifestarea ei ar suprima din curățenia sentimentului.
Fiecare poezie este un tablou, Valentina este și pictor; daca ești in liniște, cititorule, vizualizezi fiecare scenă și poți ajunge eroul unei povesti plină de farmec.
Durerea, suferința este plina de voluptate; o trăiește intens dar nu se lasă atrasa in adâncimile întunecate ale acestei voluptăți.
Visare, doruri, emoții, regrete și melancolie….nu lipsește nimic. Toate sunt prezente, Valentina trăiește intens fiecare clipă ii ne bucură inima, împărtășind cu noi experiențele sale.

Giulia Ștefan.

Pictură de Giulia Ștefan

Comentează - cont Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *