Bună dimineaţa, Limbă Română !

Gânduri despre limba română

Bine te-am găsit, sau mai bine zis, îți mulţumesc, pentru că ne-ai „chemat” să respirăm în graiul strămoşesc. Poate… nu suntem vrednici, să îți purtăm vocalele și consoanele prin lumea asta mare. Poate că nu toți merităm, să ne ” scăldăm ” în mierea cuvintelor tale, dar pentru că ne-ai ales să te vorbim și, pentru că ne-ai împărtășit cu duioșie secretele tale, eu azi îţi mulţumesc şi mă închin numelui tău mare: ROMÂNIA!

De pe întreg cuprinsul lumii, ne vom întoarce într-o zi Acasă. Nimic din tot ce-am adunat, nu va putea să ne oprească: nici bogății, nici fală, nici renume. Lacrimi, chinuri, sau cântece, nu ne vor sta atunci în cale…

Când graiul sfânt, al Patriei străbun,e duios ne v-a chema:
„Copiii mei, veniţi, veniţi Acasă!” lăsa-vom toate în urma noastră.

La glasul dorului de Mamă, cu ochii înlăcrimați, cu dor de glie, noi vom îmbrățișa seninul cer sub care ne-am născut, căci am ajuns Acasă!

Limba Română o vorbeşti la fel cum trăieşti. O respecţi, precum îţi respecţi Patria şi Mama, o iubeşti atât de mult, cum te iubeşti pe tine însuţi. Limba română ești tu, cel care te exprimi atât de frumos în limba ta natală.

Limbă sfântă şi blajină
Adorată de martiri.
Ne aduci de Sus lumină,
Raza Cerului divină,
Cufăr drag cu amintiri

Limbă sfântă românească,
Tu veghezi din veac în veac
Peste ţara creştinească.
Plaiul faci să înflorească
Prin cuvintele-ți de leac.

Limbă sfântă şi duioasă,
Peste vremi aceeaşi eşti.
Bucurie-n orice casă,
Pâinea caldă de pe masă,
Tolba noastră cu poveşti.

Limbă dragă, limbă dulce,
Rostită de neamul meu.
Eşti scânteia care-aduce
Pe toţi fiii din răscruce,
Sub aripi de Dumnezeu.

Când limba maternă este atât de frumoasă,nu înțeleg de ce trebuie să o schimonosim, amestecând-o cu tot felul de cuvinte alogene

SUNTEM COOL ȘI DACĂ VORBIM CORECT LIMBA ROMÂNĂ!

A înceta să mai vorbim limba română sau să o folosim pentru înjurături, ar însemna să ne batem joc de cei care au murit pentru limba mea maternă.

La mulţi ani, tuturor vorbitorilor de Limba Română !

L.G.Janik

Dragi prieteni, ascultători și simpatizanți ai Revistei Aspirații, vă invităm, azi, 31.08.2020, ora 15:30, ora României, la o emisiune dedicată în mod exclusiv Limbii Române. Vă mulțumim, că sunteți alături de noi și vă așteptăm cu gândurile dvs. despre limba noastră română.

Realizator: L.G.Janik

https://radio-aspiratii.com/

Comentează - cont Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.