-A murit în somn de stop cardiac la 53 de ani, pe 25 decembrie 2016. Sute de mii de oameni sunt încă în viață datorită lui.

      -Abia după moartea cântărețului s-a aflat că a cheltuit milioane pentru a ajuta orfanii, oamenii fără adăpost, bolnavii și străinii aflați în nevoie. Concurenta emisiunii TV „The Deal” a declarat în pauză că are nevoie de 15.000 de lire sterline pentru o procedură in vitro. A doua zi, Michael a sunat și a transferat în secret întreaga sumă pe numele ei.

      -Richard Osman, prezentator TV: „George Michael a lucrat anonim la un adăpost pentru cei fără adăpost unde m-am oferit voluntar. Nu am spus nimănui asta pentru că ne-a rugat să nu spunem nimănui. Ăsta era el.

      -Emmeline Mondeau, actriță: „O femeie de la o organizație de caritate pentru copii mi-a spus că singurul motiv pentru care mai sunt prin preajmă este George Michael.

      -Kate Vogue: „De fiecare Paște când Chris Tarrant și cu mine găzduim evenimentul caritabil pentru copii „Capital FM”, George Michael venea la 3.30 am și dona 100.000 de lire sterline. „DJ Mike Brown: „A dat 25.000 de lire sterline unei femei necunoscute într-o cafenea pentru că a plâns din cauza datoriilor. A scris un cec și a rugat-o pe chelneriță să i-l dea femeii după ce a plecat.”

      -Vector Victoria: „A organizat un concert gratuit pentru asistentele care au avut grijă de mama sa răposata. „
Andrew: „Donațiile sale au ajutat la crearea unei lumi în care oamenii cu HIV pot trăi vieți sănătoase fără prejudecăți și discriminare.”

      -Jane Baron, administrator al organizației de caritate Terence Higgins: „Am scris un articol cu mult timp în urmă despre un bărbat celebru care i-a dat bacșiș unei chelnerițe 5.000 de lire sterline pentru că era studentă la medicină. Omul acela era George Michael.”

      -Jurnalista Sally Hughes: „A fost și singura vedetă din chestionar „Vrei să devii milionar?”, câștigurile vedetelor din acest joc sunt date în scopuri umanitare, iar apoi el a spus: „Dacă pierd, banii îi voi plăti singur.”

      -Jurnalista Sally Hughes: „Din 1996, George Michael a donat toate veniturile din cântecul „Isus” către organizațiile caritabile pentru copii. A transmis milioane care au salvat sute de mii de copii.”

Text și imagine preluate.

Revista Aspirații mulțumește domnului Robu Marcel.