Schloss Cecilienhof, ein Gebäude­ensemble im englischen Landhausstil, entstand in den Jahren 1913–1917 nach Plänen des Architekten Paul Schultze-Naumburg. Es liegt im nördlichen Teil des Neuen Gartens in Potsdam, unweit vom Ufer des Jungfernsees. Der letzte Schlossbau der Hohenzollern wurde unter Kaiser Wilhelm II. für seinen Sohn Kronprinz Wilhelm und dessen Gemahlin Cecilie aus dem Haus Mecklenburg-Schwerin errichtet.
Weltgeschichtlich bekannt wurde Cecilienhof als Ort der Potsdamer Konferenz vom 17. Juli bis 2. August 1945. Auf der Rasenfläche im Ehrenhof befindet sich seither ein fünfzackiger Sowjetstern aus roten Blumen, dessen Erstbepflanzung Gartenoberinspektor Paul Molske (1875–1947) auszuführen hatte. ()
 
 
Palatul Cecilienhof, un ansamblu de clădiri în stil englezesc a fost construit între anii 1913 și 1917 după planurile arhitctului Paul Schultze-Naumburg.
Palatul Este situat în partea de nord a Grădinii Noi din Potsdam, nu departe de malul Jungfernsee. Ultimul palat Hohenzollern a fost construit sub Kaiser Wilhelm al II-lea pentru fiul său, prințul moștenitor Wilhelm și soția sa Cecilie din Casa Mecklenburg-Schwerin
Cecilienhof a devenit cunoscută din punct de vedere istoric ca locul Conferinței de la Potsdam din 17 iulie până în 2 august 1945. De atunci, a existat o stea sovietică cu cinci colțuri făcută din flori roșii pe gazonul din curtea principală, prima plantare a care a fost realizat de inspectorul de grădină Paul Molske (1875–1947).
Churcil, Truman și Stalin a scris istoria lumii în palatul Cecilienhof  ()
Informații Internet: (Wikipedia)
Historische Gedenkstätte des Potsdamer
Potsdam este capitala statului Brandenburg cu 183.154 de locuitori (31 decembrie 2021). Este un oraș independent și cel mai populat oraș din țară. Este situat pe Havel, Potsdam se învecinează cu Berlinul la sud-vest și este unul dintre cele mai prospere locuri din zona sa metropolitană, care are în jur de 4,7 milioane de locuitori.
Sursa: Internet