Fotografie aeriană: Biserica Birnau pe lacul Bodensee / Basilika Birnau am Bodensee

Birnau este o localitate situată pe malul lacului Bodensee din Uhldingen-Mühlhofen. Se află înjudețul Bodensee, din Baden-Württemberg.

Biserica Birnau este o biserică catolică, în stil baroc, de pe malul de nord al lacului Bodensee, între localitățile Nu-dorf și Uhldingen/Măhlhofen din Baden/Wărttemberg. Biserica se află sub patronajul Sfintei Fecioare Maria. Biserica este situată în Birnau,  pe traseul de vest pe drumul Baroc al Savbiei Superioare. 

A fost construită în între anii 1746 – 1749 de către maestrul constructor din Vorarlberg Peter Thumb pentru Abația Imperială Salem. Biserica a fost bogat decorată în stil baroc, cu fresce de Gottfried Bernhard Göz și stucaturi, altare și sculpturi de Joseph Anton Feuchtmayer, dintre care cel mai faimos este lingătorul de miere, un putto cu un stup. Clădirea religioasă din fața bisericii cu turnul clopotniță izbitoare găzduiește acum o prioră a mănăstirii cisterciene Wettingen-Mehrerau. Din 1946 este și biserica parohială a orașelor Deisendorf și Nußdorf.

Lacul Bodensee (Constance / Constanța) este situat la poalele Alpilor. Lungimea malului ambelor lacuri este de 273 km. Dintre aceștia, 173 km sunt în Germania (Baden -Württemberg 155 km, Bavaria 18 km), 28 km în Austria și 72 km în Elveția. 

Informații: Internet