VALENTINA VITAN – SUNTEM ROMÂNI!

      Suntem români oriunde și oricând pe globul ăsta mare; dacă te simți așa o faci oricum amintindu-ți de copilărie, de locurile natale, de sărbători, de tradiții și de toate întâmplările, de toți oamenii care ți-au marcat existența sau de orice lucru care ți-a făcut bine. Dacă vrei să rămâi român o faci și la bine și-a rău, te tragi din acest pământ cu bune și cu rele. 

      Românul a ales în ultimii 30 de ani să fie universal și e normal să fie așa, pentru că au fost vremuri în care orizonturile i-au fost îngrădite. Acum e liber să aleagă cum să trăiască și, mai ales, unde. Își asumă depărtarea așa cum își va asuma și apropierea. Că a plecat de bine sau de rău, numai el știe. 
Cunosc puțini români plecați definitiv din țară, însă toți aceia visează, încă, românește. Însă o vor face din ce în ce mai puțin, din ce în ce mai rar, pentru că e în firea lucrurilor și ăsta e rostul vieții. Fiecare alege ce e bine pentru el. 
 
      Lor le urez să aibă parte de sănătate, să fie împliniți, să fie buni și să își depășească greutățile, să viseze, să spere și să gândească la o Românie bună și frumoasă și cu ajutorul lor, pentru că fără ei nu se poate. Să fim cu toții sănătoși ca să depășim cu bine pandemia. 
La mulți ani, România, oriunde ai fi!

Valentina Vitan este autoarea volumului de versuri ” Gânduri născute prea devreme, vise realizate prea târziu”