Alexandru Fintoiu -Vestea bună e Isus

02_giftlove-jpg__700x460_q95

Decembrie este luna luminițelor ornamentale sau așa ar trebui să se mai numească. Dar mai este și luna cadourilor, a moșilor, a bradului și nicăieri nimic despre ce ar trebui sărbătorit cu adevărat. În primul rând, decembrie ar fi trebuit să fie luna lui Isus.

Despre nașterea lui Hristos auzi doar în ziua de Crăciun, dacă mai auzi. Uneori se bat câmpii și prin biserică. Colindele ce evidențiază nașterea lui Isus se cântă doar două zile pe an. Vestea bună pare destul de limitată în aceste condiții și bucuria din biserică generată de Pruncul născut, ca o lămâie stoarsă.

Ideea de a dărui e frumoasă și beculețele aprinse sunt și ele plăcute dacă nu te gândești la originile apariției lor. Dar cel mai frumos dar pe care îl poate primi un om L-a făcut Dumnezeu. Ce facem noi, e mic și puțin.

Când primești ce-ți dăruiește Dumnezeu știi să te bucuri și de mic și de puțin. Ești vesel și fericit și știi să mulțumești cui trebuie. Nu te porți ca și cum ți se cuvine, că de fapt nu ni se cuvine nimic. Tot ce avem este un dar din partea Creatorului și să nu creadă cineva că este munca lui.

Într-o clipă, dacă vrea Dumnezeu, ai putea să nu mai ai nimic. Poate nici viața. Sunt frumoase sărbătorile, dar fără Isus nu înseamnă decât bani cheltuiți și dezamăgire. Fericirea nu o poți cumpăra cu gesturi și daruri. Cu bani cumperi doar lucruri trecătoare.

Provocarea pentru noi în acest decembrie este să fim cu adevărat fericiți. Moșii nu-ți aduc decât momente trecătoare dar darul lui Dumnezeu pentru tine completează golul lipsă din inimă.

Apoi, când Îl iubești pe Isus nu mai ești legat de datini și ești liber să trăiești. Oamenii confundă libertatea dată de Dumnezeu cu un set de reguli, poate pentru că omului îi place să fie legat de ceva tot timpul.

Fericitul Augustin spunea “Iubește-L pe Dumnezeu și fă tot ce vrei!” În nici un caz nu faci prostii când Îl iubești pe Hristos.

Vă provoc să dăruiți cu dragostea lui Isus, să fiți creștini, să faceți bine, să ajutați. Împotriva acestor lucruri nu există Lege.

Alexandru Fintoiu