Românul Adrian Marcu, de 29 de ani, va fi decorat în Germania pentru că a salvat viața unui coleg

Un român de 29 de ani va fi decorat în Germania pentru că a salvat viața unui coleg.
el-este-adrian-marcu-erou-in-germania_963891

Adrian Marcu a salvat de la moarte un coleg de serviciu după ce acesta s-a electrocutat.

Un, 9 noiembrie, de către autoritățile bavareze deoarece, împreună cu un coleg polonez i-au salvat viața unui coleg de serviciu în vârstă de 61 de ani care s-a electrocutat cu un cablu care fusese lăsat neizolat, pe un șantier în lucru.

Cine este românul care va fi decorat în Germania după ce a salvat viața unui coleg

Adrian Marcu are 29 de ani și a plecat încă de la vârsta de 19 ani la muncă în Germania. Românul lucrează în domeniul instalațiilor electrice și anul trecut a fost protagonistul unei operațiuni de salvare de-a dreptul dramatică. Un coleg de al său, în vârstă de 61 de ani s-a electrocutat cu un cablu neizolat care i-a atins verigheta. Românul care a văzut scena, a alergat împreună cu un coleg polonez și i-a acordat primul ajutor colegului lor care zăcea inconștient.Norocul victimei a fost că Adrian Marcu făcuse cu doi ani în urmă cursuri de prim ajutor și astfel a știut exact ce fel de intervenție trebuie aplicată. Timp de 20 minute, până la sosirea echipelor de intervenție, Marcu i-a făcut rănitului masaj cardio respirator, cu ajutorul colegului din Polonia care sărise și el în ajutor.

Povestea intervenției salvatoare a românului a fost relatată pe larg la vremea respectivă de presa locală și în această săptămână i se va acorda o importantă distincție de către autoritățile bavareze. În afara lui alte 23 de personalități ale vieții publice din regiune vor fi decorate de autorități, miercuri, 9 noiembrie 2016.

„A fost un impuls de moment. Cred ca oricine era in apropiere ii acorda primul ajutor. Totul a fost adrenalina pura.” a povestit Adrian Marcu episodul intervenției sale salvatoare.

El speră ca la ceremonia de miercuri să se reîntâlnească cu cel pe care l-a salvat și spune că este fericit că a putut salva o viață de om.

Un român care ne face cinste și a cărui poveste merită promovată!

sursa:http://ro.blastingnews.com/

autor: Alina Daniela Kostas