OMUL care uneşte Cerul cu Pământul

Pe domnul Prof. Acad. Cristian Petru Balan, am îndrăznit să-l numesc „OMUL care uneşte Cerul cu Pământul,” aducând bucurii în sufletele semenilor săi, deoarece, cine l-a cunoscut vreodată sau a avut binecuvântarea să păşească pragul casei dânsului, va şti că am dreptate şi că nu este doar un nume pus la întâmplare.

Domnul prof. Acad. Cristian Petru Bălan este prozator, poet, dramaturg, editor și artist plastic român, membru al uniunii Scriitorilor din România și al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe.

Mulți dintre noi îl vom recunoaște în lucrările literare de la SMR ( Societatea Misionară din România) cu sediul la Oradea, aducând un mare aport literaturii creştine, dar şi celei clasice. Mai mult,  îi vom simți prezența prin corectările aduse Dicționarului Biblic, dicţionar de mare valoare literaturii creştine.

Romanul creștin „ Dincolo de curcubeu ” pune în lumină viața unor personaje înainte și după ce s-au întâlnit cu Dumnezeu. Întâlnirea cu domnul prof. acad. Cristian Petru Balan a fost o reală binecuvântare pentru care vă mulțumesc din adâncul inimii mele.
Amintiri, emoții și aventuri în drum spre gară. Ca să străbați Chicago, trebuie să stai foarte bine cu inima.

Vă mulțumesc pentru că ați făcut posibilă vizita la muzeul marelui evanghelist Billy Graham. Sentimente care nu pot fi descrise și așternute pe hârtie.

„OMUL care uneşte cerul cu pământul ” aducând bucurii în suflet.

Dl. acad. Cristian Petru Balan la muzeul lui Billy Graham.
Într-un suflet frumos este veşnic primăvară, indiferent de anotimpul calendaristic.
În prezenţa familiei domnului profesor, trăieşti intens puterea CUVÂNTULUI.
Trăind CUVÂNTUL, simţi cum stropii blânzi de primăvară, peste sufletul pribeag coboară unind Cerul cu Pământul.

Domnule profesor, cuvinte sărace îmi stau pe buze, dar bogate în dragoste.
Sărace, pentru că orice aş spune, tot nu ar fi de ajuns să descriu mare bunătate, dragoste şi înţelepciune.
Bogate în dragoste, încat nu aş pregeta o clipă să mă înclin cu smerenie în faţa dvs, a doamnei Dorina şi a familiei dumneavoastră.
Nimic în lume nu are asemănare cu dragostea pentru CUVÂNT şi semeni, trăită în familia dvs. Am plecat de la Chicago cu primăvara în suflet pentru că în mijlocul familiei dvs.am găsit DUMNEZEIREA.
Dumnezeu să vă răsplătească pentru fiecare vorbă rostită cu înţelepciune.
Mă închin cu adâncă recunoştinţă şi zic mi întâi de toate: ” Dumnezeu să vă binecuvânteze”. God bless your! ( vedeti, am învăţat şi limba engleză 🙂 )
Mi-a plăcut această fotografie pentru că sufletul dvs. este asemănător decorului, chiar dacă lumina puternică împiedică vizualizarea clară a chipului. Dar oare nu tot astfel ne aflăm în prezenţa Divinului? Noi suntem în eclipsă în faţa măreţiei Sale cereşti.
Dacă nu ar fi murit Domnul Isus pentru noi, am fi rămas pentru totdeauna în întunericul ” de afară”.
Orice frumuseţe naturală sau facută cu înţelepciunea omului are scopul să ne dezvăluie măreţia Atotputernicului.

 

Cu deosebit respect,

Ligia-Gabriela Janik